Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Als Rutte en kornuiten matigen, zullen ze op rechts worden ingehaald

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Dat migratie hét onderwerp van de volgende verkiezingen gaat worden, liet premier Mark Rutte zich reeds eerder in een interview ontvallen. Ergens was dat bespottelijk: alsof we niet al ruim een decennium met elkaar soebatten over zaken als integratie, vluchtelingen en goedkope buitenlandse arbeidskrachten.

Maar zijn boodschap was niet helemaal ondoordacht. Onze premier is bang voor Forum voor Democratie, dat sterk tamboereert op zaken als een sterke eigen identiteit en het gevaar dat we onze soevereiniteit zullen verliezen – bijvoorbeeld door homeopathische verdunning.

De crisis in Brabant legde onbedoeld bloot wat ons de komende maanden te wachten staat. Er moet een nieuw provinciebestuur worden samengesteld en het CDA en de VVD zijn bereid om met de beweging van Thierry Baudet te onderhandelen.

  1. Na 'gekkenhuis' op Tenerife moet piloot reis naar Amsterdam afbreken: ‘Hij moest rust houden’

    Na 'gekkenhuis' op Tenerife moet piloot reis naar Amsterdam afbreken: ‘Hij moest rust houden’

    Een piloot van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij TUI fly heeft gisteren een vlucht van Tenerife naar Amsterdam noodgedwongen moeten afbreken. Na een opeenstapeling van geannuleerde vluchten en vertragingen - als gevolg van de zandstormen - had hij zijn maximumaantal vlieguren bereikt. Het vliegtuig landde in Parijs, waarna de enkele honderden passagiers in zeer korte tijd in hotels ondergebracht moesten worden.