Volledig scherm
PREMIUM
Peter R. de Vries tijdens een persconferentie van het Openbaar Ministerie en de politie in Limburg over de doorbraak in het onderzoek naar de dood van de elfjarige Nicky Verstappen. © ANP

'Als we Peter R. niet hadden gehad...'

Natuurlijk is Peter R. de Vries op televisie vaak, heel vaak als de pedante leraar Duits, die geen moment twijfelt aan de juistheid van zijn brede assortiment meningen. Maar eerlijk: wat heeft deze man ontegenzeggelijk veel bereikt in de zaken waarin hij zich vastbeet. Daarom, op deze plek: een ode aan Peter R. de Vries, de misdaadverslaggever.

Er gebeurde iets opmerkelijks, gisteren aan het einde van de persconferentie over de zaak-Nicky Verstappen. Peter R. de Vries kreeg het woord, rechtstreeks op televisie.

Dat is op zich niet zo speciaal, dat gebeurt vrijwel elke dag minimaal wel een keertje. Maar voor één keer waren de reacties op sociale media op de misdaadverslaggever eens niet zuur, vilein of haatdragend van toon. Peter Rudolf de Vries werd door veel Facebookgebruikers en Twitteraars bedankt voor zijn niet aflatende inspanningen in de gruwelijke zaak.