'Als we van Frankrijk verliezen is het in de hele straat doodstil'

Cruciaal duelDe spanning is groot voor het cruciale kwalificatieduel van Oranje tegen Frankrijk, morgenavond. De belangen ook. Bij een nederlaag lijkt het WK voetbal van volgend jaar definitief uit zicht. Nagelbijten dus voor de spelers, staf, bobo’s en marketingmanagers, maar vooral voor de bewoners van die typische oranjestraten in de volksbuurten. Neem de Wilhelminalaan in het Brabantse Schijndel: ,,Die saamhorigheid, dat is het mooiste.''

Denk aan die echoënde radiojingle van jaren geleden: 'Herinnert u zich deze nog, nog, nog, nog?' Want goedemiddag zeg, in die categorie dropt Tonneke Manders (50) hier even een naam. Rebecca Loos.

Of zoals Tonneke in de volgende 5 minuten nog elf keer zal grappen: Rebecca Hopeloos.

Het half-Nederlandse model dat beroemd werd door haar claim dat ze een nogal intieme band had met voetballer en stijlicoon David Beckham, liep elf jaar geleden dus hier rond – in de Wilhelminalaan in Schijndel. Samen met – slinger die echo maar weer aan – John de Wolf. Hij was niet alleen korte tijd haar geliefde, maar met hem toerde ze voor SBS6 ook langs ‘oranjestraten’ in heel Nederland, tijdens het WK voetbal van 2006.