Volledig scherm
PREMIUM
Sharon Dijksma, verkeerswethouder © anp

‘Als we wachten, gaan we het niet halen’

Uitstootvrije auto’sWethouder Sharon Dijksma van Verkeer in Amsterdam kreeg half Nederland over zich heen na de aankondiging dat vanaf 2030 alleen nog uitstootvrije auto’s welkom zijn in Amsterdam. Iedereen blijft welkom, verzekert ze. ,,We gaan dit niet in splendid isolation doen, maar als je wacht tot 2025, gaan we het niet halen.’’

‘Bizar’ of ‘Amsterdam voor de happy few’ zijn enkele reacties op het plan van wethouder Dijksma om alle verkeer in de hoofdstad per 2030 uitstootvrij te maken. Terwijl volgens Dijksma de autobranche én politiek Den Haag een groot deel van de plannen in een eerder stadium al hebben omarmd.

 1. Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateurclub na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’
  PREMIUM

  Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateur­club na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’

  Lastiggevallen worden omdat je voor Ajax bent. Het overkomt de 56-jarige Stef Driesse uit het Brabantse Willemstad al jaren. Afgelopen weekend was het opnieuw raak: vandalen bekladden zijn auto met grove scheldwoorden en gingen er met twee clubvlaggen en een Ajax-beeld vandoor. ,,Ik heb meteen afscheid genomen van mijn voetbalclub, want ik vermoed dat de daders daar vandaan komen.”
 2. Kritiek Baudet op abortus, euthanasie en werkende vrouwen zorgt voor ophef

  Kritiek Baudet op abortus, euthanasie en werkende vrouwen zorgt voor ophef

  Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie, laat zich in een nieuw essay kritisch uit over de Nederlandse omgang met abortus en euthanasie. Ook beklaagt hij zich over de moderne vrouw die volgens hem verwoed een carrière nastreeft en daardoor nauwelijks meer kinderen krijgt. Op internet zijn de woedende reacties niet van de lucht. Baudet zelf is zich van geen kwaad bewust en noemt de berichtgeving ‘tendentieus'.