Amalia ziet voorlopig af van uitkering: ‘Zonder tegenprestatie vind ik toelage ongemakkelijk’

Video'sPrinses Amalia zal de uitkering die ze van de overheid krijgt na haar achttiende verjaardag terugstorten, tot ze klaar is met studeren. Dat laat premier Mark Rutte weten in een brief aan de Tweede Kamer. Het gaat om een flinke smak geld. Amalia heeft in december namelijk recht op een toelage van ruim 1,6 miljoen euro.

64 reacties

 • M C

  1 dag geleden
  Hi Am, van harte gefeliciteerd met het slagen voor je eindexamen!
 • alexander wichers

  3 dagen geleden
  Zeer wijs besluit koninklijke hoogheid! Hoewel ik het u van harte gun denk ik dat u hier zeer veel goodwill mee zal oogsten. Veel sterkte met uw verdere beslissing omtrent uw studie, en een mooi "vrij" jaar toegewenst!
 • B Groskamp

  3 dagen geleden
  Dan zeggen sommige mensen: haar ouders kunnen nog wat van haar leren. Het zou toch kunnen dat haar ouders het haar ingefluisterd hebben? Ook hoe ze opgevoed is door haar ouders kan 'n reden zijn waarom ze dat geld geweigerd heeft. Prima toch, hoe dan ook!
 • Anke Groenewoud

  3 dagen geleden
  Verstandig en slim van Prinses Amalia. En een win-win situatie. Ze creëert goodwill en ze krijgt geen scheve ogen van andere studenten straks. Ik vind haar op Prinses Beatrix lijken. Chapeau voor deze Prinses van Oranje!
 • Rick van Wijk

  4 dagen geleden
  Déze familie is financieel hélemaal afgevuld, door óns, dus dat uitkeringkje kunnen ze best missen, wórdt papa's volgende speedbootje iets kleiner