Amalia ziet voorlopig af van uitkering: ‘Zonder tegenprestatie vind ik toelage ongemakkelijk’

Video'sPrinses Amalia zal de uitkering die ze van de overheid krijgt na haar achttiende verjaardag terugstorten, tot ze klaar is met studeren. Dat laat premier Mark Rutte weten in een brief aan de Tweede Kamer. Het gaat om een flinke smak geld. Amalia heeft in december namelijk recht op een toelage van ruim 1,6 miljoen euro.

65 reacties

 • Maria Yvonne Franssen

  12 maanden geleden
  Ook koningin-moeder Beatrix en haar vader Willem-Alexander, kregen op hun 18de een staatstoelage. Waar velen aan voorbij gaan, zijn de buitengewone kosten als kroonpretendanten zich zelfstandig gaan vestigen: beveiligingskosten in brede zin. Ook wordt voorbij gegaan aan representatieve kosten en rechten, omdat zij vaak al een gedeelde publieke functie gaan uitoefenen. Voor mij had prinses Amalia haar toelage niet hoeven op te schorten. Ik wens haar een geweldige en veilige studententijd toe!
 • M C

  1 jaar geleden
  Hi Am, van harte gefeliciteerd met het slagen voor je eindexamen!
 • alexander wichers

  1 jaar geleden
  Zeer wijs besluit koninklijke hoogheid! Hoewel ik het u van harte gun denk ik dat u hier zeer veel goodwill mee zal oogsten. Veel sterkte met uw verdere beslissing omtrent uw studie, en een mooi "vrij" jaar toegewenst!
 • B Groskamp

  1 jaar geleden
  Dan zeggen sommige mensen: haar ouders kunnen nog wat van haar leren. Het zou toch kunnen dat haar ouders het haar ingefluisterd hebben? Ook hoe ze opgevoed is door haar ouders kan 'n reden zijn waarom ze dat geld geweigerd heeft. Prima toch, hoe dan ook!
 • Anke Groenewoud

  1 jaar geleden
  Verstandig en slim van Prinses Amalia. En een win-win situatie. Ze creëert goodwill en ze krijgt geen scheve ogen van andere studenten straks. Ik vind haar op Prinses Beatrix lijken. Chapeau voor deze Prinses van Oranje!
 1. Tien panden ontruimd om grote brand bij snackbar, explosiegevaar geweken

  Tien panden ontruimd om grote brand bij snackbar, explosiege­vaar geweken

  De grote, uitslaande brand die zondagavond laat uitbrak bij een snackbar aan de Hoofdstraat Oost in het centrum van Wolvega (Friesland) is onder controle. Door de brand was een gaslek ontstaan, waarop de brandweer besloot om de omgeving te ontruimen. Volgens een woordvoerder van de brandweer ging het om zeker tien omliggende panden. De bewoners mochten na enkele uren weer terug naar hun woningen. De brandweer is nog wel bezig met nablussen.