Nedim Imac schud de hand van Prins Willem Alexander op een foto die aan de muur hangt in de kantine van voetbalclub FC Turkiyemspor.
Volledig scherm
PREMIUM
Nedim Imac schud de hand van Prins Willem Alexander op een foto die aan de muur hangt in de kantine van voetbalclub FC Turkiyemspor. © ANP

Amateurvoetbalclubs blijven speelbal van criminelen

Zwart geld blijft een verleiding voor amateurvoetbalclubs, die daarmee een speeltje worden van criminelen. De overheid biedt nog weinig weerstand.

De foto hangt kort na de millenniumwisseling als trofee in de bestuurs­kamer van amateurvoetbalclub Türkiyemspor in Amsterdam-West. Kroonprins Willem-Alexander schudt de hand van een breed lachende Nedim Imaç, die zestien jaar voorzitter en mecenas zou zijn van de multiculturele club die uit het niets doordrong tot de top van het amateurvoetbal.

  1. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”