Volledig scherm
PREMIUM
De viering van Chinees Nieuwjaar zaterdag in Den Haag © Frank Jansen

Ambassadeur waarschuwt Chinese gemeenschap in Nederland voor coronavirus

De Chinese ambassadeur in Nederland heeft de viering van het Chinees Nieuwjaar in Den Haag vanmiddag aangegrepen om de Chinese gemeenschap te waarschuwen voor het mysterieuze coronavirus. Hij vroeg mensen die onlangs in de omgeving van Wuhan zijn geweest om grote evenementen zoals nieuwjaarsfestiviteiten te mijden en direct naar het ziekenhuis te gaan als ze zich niet lekker voelen.

Nu blijkt dat het virus ook in Frankrijk drie slachtoffers heeft gemaakt, zijn preventieve maatregelen volgens de Chinese ambassadeur Xu Hong extra belangrijk. ,,Als u zich niet zo lekker voelt, adviseer ik om naar het ziekenhuis te gaan. De ambassade staat klaar voor hulp’’, zei hij in zijn toespraak in het Haagse Stadhuis die werd bijgewoond door enkele duizenden Chinezen en Nederlanders. 

Over de verspreiding van het virus onderhoudt de Chinese ambassade in Den Haag nauw contact met de Chinese autoriteiten, de Nederlandse overheid en de Wereldgezondheidsorganisatie, zei hij. ,,Ik wil benadrukken dat u niet bang hoeft te zijn. Natuurlijk is het wel belangrijk om goed op de hygiëne te letten. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het virus niet naar Nederland komt.’’

 1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.
 2. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.