Volledig scherm
© TC Tubantia/Frans Nikkels

'Ambtenaar met stanleymes in gezicht gestoken'

UpdateEen ambtenaar van de gemeente Enschede is maandagochtend zwaar mishandeld in een buitengebied van Enschede-Oost. De medewerker van het wijkteam Oost zou zes keer zijn gestoken en daarbij lichtgewond zijn geraakt. De ambtenaar deed zelf aangifte van de mishandeling door twee mannen.

Volledig scherm
© TC Tubantia

De ambtenaar verblijft niet in het ziekenhuis. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie roept ooggetuigen op zich te melden die maandagochtend gezien hebben dat twee mannen een ambtenaar ernstig mishandelden.

Toen de ambtenaar zijn dienstauto parkeerde op de Telgendijk, stopte er een donker gekleurde auto, waaruit de twee mannen stapten. De mannen forceerden het raam van de auto van de ambtenaar en mishandelden hem. Waar de mishandeling uit heeft bestaan wil de politie niet zeggen. Vanuit een bron bij de bijeenkomst voor medewerkers in het stadskantoor zou blijken dat de ambtenaar 'met een stanleymes is bewerkt in zijn gezicht'. Dat meldt de regionale krant Tubantia.

'Geen pasjes'
De auto van de ambtenaar werd zwaar vernield. Andere medewerkers van de gemeente mogen uit voorzorg de wijk niet meer in. Medewerkers is verteld om in ieder geval in stadsdeel Oost niet uit te dragen als iemand van de gemeente Enschede. Dus niet met pasjes zwaaien, niet in vervoersmiddelen van de gemeente rijden.

De politie onderzoekt de vernielde wagen van de ambtenaar.  De straat waar de auto stond is tijdelijk afgezet geweest, rond half 2 zijn de politielinten weggehaald. 

Asielzoekerscentrum
Maandagmiddag is er een spoedbijeenkomst in het gemeentehuis. De sfeer bij de bijeenkomst voor medewerkers was iets gespannen. Er liepen twee beveiligers rond in de hal. Na de bijeenkomst kregen medewerkers van buitendienst servicecentrum Oost vrijaf. Ze mogen niets zeggen tegen de media.

De Telgendijk is in de nabijheid van het gebied waar een asielzoekerscentrum moet komen. Zaterdag was er een protest tegen de komst ervan. Daarbij werden zes aanhoudingen verricht. Of er een relatie tussen de komst van het azc en de mishandeling is wil de politie niet zeggen.

Burgemeester Onno van Veldhuizen reageerde geschokt: ,,De gemeente is geschokt door hetgeen er is gebeurd, geweld tegen ambtenaren is te allen tijde ontoelaatbaar. We hanteren een zerotolerancebeleid. Politie, Openbaar Ministerie en gemeente zullen hard optreden tegen dit soort incidenten. Publieke ambtsdragers moeten in veiligheid hun werk kunnen doen. Ik ben me ervan bewust dat dit gebeuren in de samenleving tot onrust leidt. Laten we niet speculeren over wat de aanleiding zou kunnen zijn van dit incident.''

  1. Moeder van in stukken gezaagde Deniz: 'Mijn moederhart staat in brand’
    LIVE TWITTER

    Moeder van in stukken gezaagde Deniz: 'Mijn moederhart staat in brand’

    Mark de G. (41) uit Zwolle staat vandaag onder grote publieke belangstelling voor de rechter. De G. wordt er van verdacht zijn kameraad Deniz Guldogdu (38) te hebben omgebracht. Hij zaagde zijn lichaam volgens het OM een dag na de moord in stukken, stopte het in zakken en verborg het in de kruipruimte van zijn woning. De G. wordt ook verdacht van het stelen van 1500 euro van het slachtoffer en van verboden wapenbezit.