ANP
Volledig scherm
© ANP

AMC liet steken vallen bij studie galwegkanker

Er zijn fouten gemaakt rond een onderzoek onder galwegkankerpatiënten in het UMC Amsterdam. Bij die studie vielen meer doden dan vooraf verwacht. Het ziekenhuis informeerde patiënten daar pas over nadat deze krant vragen stelde. Ook werd lang gewacht met het samenstellen van een interne commissie. De veiligheid van patiënten was daardoor mogelijk in het geding.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  19

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Kan demissionair kabinet nog wel doorregeren in zo’n ijzige sfeer? ‘Het moet wel’
  PREMIUM
  5 vragen

  Kan demissio­nair kabinet nog wel doorrege­ren in zo’n ijzige sfeer? ‘Het moet wel’

  Het onstuimige ontslag van demissionair minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag - en daarop dat van Defensieminister Ank Bijleveld - laat een gehavend kabinet achter. Hoewel Kaag niet meer regeert, blijft ze wél D66-leider en aanvoerder van de Tweede Kamerfractie. Morgen en overmorgen meldt ze zich in Hilversum, waar ze samen met VVD-leider Mark Rutte en CDA-voorman Wopke Hoekstra onderhandelt over een nieuw kabinet.