Volledig scherm
Jelte bij zijn familie. © © ANP

Amerikaanse therapeuten helpen Jelte opnieuw

Drie Amerikaanse therapeuten die vorig jaar speciaal naar Nederland kwamen om de 11-jarige Jelte Stronkhorst uit Biddinghuizen en een aantal lotgenootjes te helpen, komen in april weer langs. Dat zei de moeder van Jelte, Cindy van het Ende, vandaag.

De therapeuten komen op 2 april aan en verblijven tot 20 april in Biddinghuizen. Daar helpen ze kinderen met een hersenbeschadiging.

Jelte raakte in 2009 in coma na een ruzie met twee leeftijdsgenootjes en verkeert sindsdien in vegetatieve toestand.

De jongen vertrok in 2010 voor bijna een jaar naar Amerika om daar specialistische therapieën te ondergaan. Dat beviel zo goed, dat zijn familie besloot in oktober vorig jaar de drie Amerikaanse therapeuten naar Nederland te halen, zodat ook andere kinderen kennis konden maken met de specialistische behandelingen.

In april worden naast Jelte nog 15 andere Nederlandse kinderen behandeld door de therapeuten. Zo introduceren de Amerikanen een lasertherapie die de reflexen moet aanscherpen en aanmoedigen.

 1. De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’
  PREMIUM

  De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’

  Voor veel boeren is de geest uit de fles. Geholpen door de acties in de provincies trekken woensdag duizenden agrariërs en medestanders richting RIVM en het Binnenhof in Den Haag om weer aandacht te vragen voor het stikstofbeleid dat in hun ogen niet deugt. Aan de wieg van het protest staat Farmers Defence Force, een jonge beweging die onstuimig groeit en weigert water bij de wijn te doen. Maar er klinkt ook (interne) kritiek op de werkwijze van het nieuwe ‘boerenleger’. ,,We moeten onze hand niet overspelen.’’
 2. Bekende boerenactivist (30) zat in trekker die levensgevaarlijke situatie veroorzaakte, politie rekent op arrestaties
  video

  Bekende boerenacti­vist (30) zat in trekker die levensge­vaar­lij­ke situatie veroorzaak­te, politie rekent op arresta­ties

  Bij het uit de hand gelopen boerenprotest in Groningen is Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, betrokken geraakt bij een levensgevaarlijk incident. Schuiling zat als bijrijder in een tractor die diverse hekken omver ramde en bijna een fietser omver reed. De organisator van het Malieveldprotest betuigt spijt. ,,Ik had uit moeten stappen of eerder in moeten grijpen”, zegt hij tegen deze nieuwssite. De politie onderzoekt het incident en verwacht op korte termijn aanhoudingen te verrichten.