Amersfoorter veroordeeld voor beledigen schrijver en columnist Özcan Akyol

Khalid H. (31) uit Amersfoort krijgt geen extra straf na de dagen die hij al in voorarrest zat voor de belediging van Özcan Akyol, schrijver en columnist van deze site. Tegen H. werd vanochtend 60 uur taakstraf geëist, waarvan 30 uur voorwaardelijk. Hij stond vanochtend voor de politierechter in Zwolle. Hij is vrijgesproken voor belaging, maar wel veroordeeld voor belediging. 

Grof beledigend en respectloos, vond de rechter in Zwolle zijn beledigingen. Wel vindt ze het goed dat hij zelf gestopt is. Akyol gaf eerder tegenover deze site een korte reactie, waarin hij duidelijk maakte nieuwsgierig te zijn naar de rechtszaak. ,,Ik ben vooral benieuwd hoe ver iemand mag gaan in het beledigen en belagen van een columnist vanwege diens opvattingen. Wat dat betreft denk ik dat de uitspraak van de rechter in deze zaak heel interessant is.”

Volledig scherm
Een 31-jarige man uit Amersfoort die wordt verdacht van het beledigen en belagen van schrijver en columnist Özcan Akyol kwam vandaag voor de politierechter. © ANP

Kinderen

Volgens de Deventer schrijver viel de man hem gedurende een periode van zeker twee maanden online lastig, zo vertelde hij na de aanhouding. ,,Ik word zo vaak bedreigd, dat ik eerlijk gezegd niet eens meer alles lees. Maar het waren boodschappen als: ‘ik kom je opzoeken’. En hij begon ook over mijn kinderen.”

Lees het twitterverslag van de rechtszaak hieronder terug:

  1. Vakantieganger Ad (79) mag ‘coronahotel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    Vakantie­gan­ger Ad (79) mag ‘coronaho­tel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    De Nederlandse toeristen die in het hotel op Tenerife verblijven dat vanwege de uitbraak van het coronavirus in quarantaine is geplaatst, moeten daar verplicht tot 10 maart blijven. Dat laat een van hen, de 79-jarige Ad Elissen uit Breda, aan deze site weten. De 23 Nederlanders mogen na een medisch onderzoek wel hun kamer uit, maar mogen het terrein onder geen beding verlaten. ,,Het is gelukkig hier wel uit te houden, maar we waren natuurlijk liever al thuis geweest.”