Wethouder Lodewijk Asscher. ©ANP
Volledig scherm
Wethouder Lodewijk Asscher. ©ANP

Amsterdam bemiddelt bij Amarantis

De gemeente Amsterdam gaat bemiddelen tussen de noodlijdende onderwijsinstelling Amarantis en andere betrokken partijen, zoals het ministerie van Onderwijs. Bij komende gesprekken over het plan van het bestuur om de organisatie er weer bovenop te helpen, zal een bemiddelaar van de gemeente aanwezig zijn. Dat schrijft wethouder Lodewijk Asscher (educatie, PvdA) dinsdag in een brief aan de gemeenteraad.

©ANP
Volledig scherm
©ANP

Amarantis kampt met een miljoenentekort. Maandag maakte de instelling bekend zeker 200 banen te willen schrappen en enkele locaties te willen samenvoegen. Amarantis verzorgt middelbaar onderwijs voor zo'n 30.000 jongeren in plaatsen als Amsterdam, Almere en Amersfoort.

Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) zei dinsdag tegen de Tweede Kamer dat ze zich grote zorgen maakt over de situatie. De Inspectie van het Onderwijs brengt de problemen in kaart. Indien nodig kan er vervolgens worden opgetreden.

  1. LIVE | Slachthuis Helmond tot 2 juni dicht na nieuwe besmettingen, Macron en Trump willen G7-top niet per video

    LIVE | Slachthuis Helmond tot 2 juni dicht na nieuwe besmettin­gen, Macron en Trump willen G7-top niet per video

    Frankrijk gaat de geldende coronamaatregelen vanaf volgende week versoepelen. Vanaf 2 juni gaan de campings er weer open en de Franse premier Philippe liet doorschemeren dat het land welwillend staat tegenover het openen van de landsgrenzen op 15 juni. Ook de Britse premier Johnson kondigde vanaf volgende week een versoepeling van de maatregelen aan in zijn land. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.