Volledig scherm
De slang, een rattenslang, maakt het inmiddels goed. © Dierenambulance Amsterdam

Amsterdam­se feestgan­ger gaat op rattenslang staan op dansvloer

In een café in het Amsterdamse Westerpark is afgelopen zondag een bijzondere gast waargenomen op de dansvloer. Een (niet giftige) rattenslang. Een van de gasten, tevens slangenexpert, wist het dier van de dood te redden. 

De dierambulance in Amsterdam was net als de feestgangers verbaasd over de onverwachte gast. ,,Het is een raadsel hoe de slang daar terecht gekomen is”, schrijven ze op Facebook. Het is niet bekend hoe lang het dier al op de grond lag toen het werd ontdekt. 

Een van de bezoekers ging per ongeluk op de slang staan en waarschuwde het personeel. Een andere aanwezige op het feest, een afscheidsfeest van de dansgelegenheid, wist hoe hij met de slang om moest gaan en legde hem in zijn nek, aldus AT5. Dit om het het dier warm te houden. 

De gewaarschuwde Dierenambulance heeft de rattenslang vervolgens opgehaald. In de loop van de nacht ging het beter met de slang en inmiddels is hij naar de reptielenopvang in Zwanenburg gebracht. Een rattenslang komt niet in het wild voor in Nederland. 

De Amsterdamse horecazaak, die Pacific Parc heet, is toevallig vanaf deze week gesloten. De nieuwe eigenaar gaat de tent verbouwen om voor de zomer weer open te kunnen. Zonder slang. 

Volledig scherm
De slang moest wel een nachtje opwarmen. © Dierenambulance Amsterdam
 1. De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’
  PREMIUM

  De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’

  Voor veel boeren is de geest uit de fles. Geholpen door de acties in de provincies trekken woensdag duizenden agrariërs en medestanders richting RIVM en het Binnenhof in Den Haag om weer aandacht te vragen voor het stikstofbeleid dat in hun ogen niet deugt. Aan de wieg van het protest staat Farmers Defence Force, een jonge beweging die onstuimig groeit en weigert water bij de wijn te doen. Maar er klinkt ook (interne) kritiek op de werkwijze van het nieuwe ‘boerenleger’. ,,We moeten onze hand niet overspelen.’’
 2. Bekende boerenactivist (30) zat in trekker die levensgevaarlijke situatie veroorzaakte
  video

  Bekende boerenacti­vist (30) zat in trekker die levensge­vaar­lij­ke situatie veroorzaak­te

  Bij het uit de hand gelopen boerenprotest in Groningen is Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, vandaag betrokken geraakt bij een levensgevaarlijk incident. Schuiling zat als bijrijder in een tractor die diverse hekken omver ramde en bijna een fietser omver reed. De organisator van het Malieveldprotest betuigt spijt. ,,Ik had uit moeten stappen of eerder in moeten grijpen”, zegt hij tegen deze nieuwssite.