Volledig scherm
Andre Rieu (midden). © ANP Kippa

André Rieu hoeft niet te dokken voor bestolen muzikanten met beperking

André Rieu hoeft zijn portemonnee niet te trekken om een bestolen fanfarekorps uit Haarlem uit de brand te helpen. Alle gestolen instrumenten met een geschatte waarde van minstens 20.000 euro zijn teruggevonden, meldt de politie. Rieu had aangeboden nieuwe instrumenten voor de band te kopen.

De instrumenten werden gistermiddag teruggevonden langs de Noorderweg in Beverwijk. Dit nadat een alerte getuige de politie had getipt. De gestolen lading werd vermoedelijk tussen 15 en 18 uur gedumpt door een lange man in een grijze bestelbus.

De instrumenten, volgens de politie vrijwel ongeschonden, zijn inmiddels terug bij de gedupeerde fanfare. De aanhangwagen waarin de instrumenten lagen en die woensdagnacht werd gestolen, is nog niet teruggevonden.

André Rieu besloot donderdag na het horen van het nieuws over de diefstal in de bres te springen voor Blij met Muziek, een fanfarekorps voor verstandelijk beperkte muzikanten. Hij bood aan om de bestolen band te voorzien van gloednieuwe instrumenten.

Rieu is dit jaar in een vrijgevige bui. Eerder dit jaar wilde hij 700 ton staal doneren voor de wederopbouw van de door brand verwoeste Notre-Dame in Parijs. Het staal was eerder gebruikt voor het decor van Slot Schönbrunn bij Wenen.