Volledig scherm
PREMIUM
Annahita Mazaheri uit Amstelveen is geweigerd op een vlucht naar de Verenigde Staten. Ze denkt vanwege haar Iraanse naam. © Privé

Annahita (22) krijgt duizenden reacties nadat ze als enige op vlucht naar VS wordt geweigerd

Spanning IranDe 22-jarige Annahita Mazaheri is overspoeld met reacties nadat ze gisteren werd geweigerd op een vlucht naar de Verenigde Staten. De in Nederland geboren studente uit Amstelveen ging met twee vriendinnen op vakantie naar Los Angeles, maar mocht het vliegtuig niet in. Ze denkt vanwege haar naam.

Op Schiphol maakten de drie meiden er al grapjes over: phew, je bent door de douane. Want ergens had Annahita al in haar achterhoofd dat er problemen konden ontstaan door haar Iraanse naam. ,,Maar ik had alles dichtgetimmerd: mijn visum was net geüpdatet en goedgekeurd, ik heb een Nederlands paspoort, ben in Nederland geboren, ben al zeventien jaar niet meer in Iran geweest. Er was gewoon geen grond om me te weigeren", vertelt ze aan de telefoon. De masterstudent rechten heeft weliswaar een Iraanse naam en Iraanse ouders, maar verder heeft ze geen enkele relatie met het land. 

  1. Brief aan alle Nederlanders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?
    PREMIUM
    Voorpublicatie

    Brief aan alle Nederlan­ders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?

    Op het moment dat een meerderheid van de Nederlanders overtuigd is van klimaatverandering, grote investeringsfondsen aankondigen niet meer te investeren in fossiele energie en de Tesla Model 3 de meest verkochte auto is, komt bestsellerauteur en De Correspondent-medewerker Rutger Bregman met een alarmerende brief aan alle Nederlanders, gratis in boekvorm verkrijgbaar: Het water komt. Klik hier voor de voorpublicatie.