Volledig scherm
PREMIUM
Annie Rijken op het 18 Septemberplein in Eindhoven. © Ben Rijken

Annie uit Eindhoven: Ik stop ermee als ik roetveegpiet moet worden

Roetveegpiet worden? Annie Rijken peinst er niet over. ,,Zwarte Piet is een kindervriend. Wat is daar op tegen? Voor wie zouden we onze traditie moeten veranderen? Volgens mij is de groep die dat wil erg klein.”

Al haar halve leven speelt Annie Rijken (62) Zwarte Piet in Eindhoven, of beter gezegd: ís ze Zwarte Piet. Zaterdag voor het dertigste jaar op rij bij de lokale intocht van de buurtvereniging in Strijp. En eind deze maand voor de 19e keer bij het binnenstadsevenement de Grote Pieten Parade, dat haar man organiseert. ,,Als ik roetveegpiet moet worden, dan stop ik ermee. En zo denken veel vrijwilligers er over.”

  1. Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’
    PREMIUM

    Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’

    Een middagje winkelen met haar vriend in Maastricht eindigde voor de 33-jarige Esther Tuls in een nachtmerrie. Een meisje van elf werd voor hun ogen gruwelijk aangevallen door dertien zeer agressieve honden. Met gevaar voor eigen leven bevrijdde het tweetal het tienermeisje uit haar benarde situatie. Deze week, zes jaar later, werden ze gehuldigd voor hun heldendaad. ,,Ik heb heel lang in therapie gezeten.”