Volledig scherm
Archieffoto. © ANP

ANWB: 20 procent meer files in eerste halfjaar

De filezwaarte op de Nederlandse wegen is in de eerste zes maanden van dit jaar met ongeveer 20 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Vooral in de maanden maart, april en mei stonden er dit jaar veel meer files en werden spitsrecords keer op keer gebroken. Dat blijkt uit de meest recente filecijfers van de ANWB.

De toegenomen filezwaarte is vooral merkbaar bij de grootste knelpunten op het Nederlandse wegennet. Automobilisten die dagelijks op de weg zitten, liepen in het afgelopen half jaar veel meer vertraging door files op de volgende trajecten: de A4 van Amsterdam naar Rotterdam, de A20 van Hoek van Holland naar Gouda en de A27 van Utrecht naar Breda.

In het eerste halfjaar waren er zowel tijdens de ochtend- als avondspits veel meer files. Ook overdag was het drukker dan normaal. Het aantal incidenten op de weg is toegenomen en droeg sterk bij aan de toegenomen filezwaarte, aldus de bond.
De drukste spits van het afgelopen halfjaar was die van dinsdag 22 mei, toen stevige regenbuien en ongelukken voor veel vertraging zorgden.

  1. Het nieuwe kalifaat in Noordwest-Afrika en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Het nieuwe kalifaat in Noord­west-Afri­ka en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Verslaggever Bob van Huet is morgen te gast in de Ochtend Show to go om te praten over de groeiende Islamitische Staat in Noordwest-Afrika. Ook tv-columnist Angela de Jong is te gast om onder meer te praten over de programma’s Dancing on Ice en Kopspijkers. Daarvoor spreken we ook met cabaretier en presentator Jack Spijkerman. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.