Werkzaamheden aan de A10 en het spoor bij station Amsterdam Zuid
Volledig scherm
Werkzaamheden aan de A10 en het spoor bij station Amsterdam Zuid © ANP

ANWB: Mijd zuidkant van Amsterdam, lange files door werkzaamheden A10-Zuid

De ANWB adviseert weggebruikers om de zuidkant van Amsterdam te mijden, de werkzaamheden aan de Amsterdamse Zuidas leiden vanmiddag tot lange files op de omliggende wegen. Op omleidingswegen als de A9, A4 en A5 is het volgens een woordvoerster ‘doffe ellende’. 

De A10 Zuid in de richting van Utrecht is sinds gisteravond dicht en daardoor loopt het verkeer ten zuiden van de stad vast. De extra reistijd loopt hier op tot een uur. De ANWB verwacht dat het nog drukker wordt en adviseert weggebruikers het gebied vooral te ontwijken. 

Ook de N-wegen lopen inmiddels vast, omdat het verkeer via alle mogelijke uitwegen weg probeert te komen. In totaal staat er rondom Amsterdam zo’n 150 kilometer file.

Vooraf kregen automobilisten al het dringende advies de snelweg A10 Zuid indien mogelijk te vermijden en werd forenzen gevraagd thuis of elders te werken. Ook tijdens de ochtendspits was het druk.

Openbaar vervoer

Ook in het openbaar vervoer is het druk. ,,Dat komt deels door de werkzaamheden bij Zuid, maar het slechte weer speelt ook een rol’’, laat een woordvoerder van de GVB weten.