Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

ANWB verwacht woensdag grote drukte op wegen in binnen- en buitenland

Wie woensdagmiddag de weg op gaat voor een korte vakantie moet rekening houden met flinke files. In België is er op de rondwegen van Antwerpen en Brussel waarschijnlijk geen doorkomen aan, waarschuwt de ANWB.

De avondspits van woensdag 9 mei wordt volgens de ANWB een stuk drukker dan normaal. Veel mensen hebben een lang weekend voor de boeg en vertrekken woensdag voor een korte vakantie. Naast een verblijf in eigen land zijn Duitsland, België en Frankrijk populaire bestemmingen.

Veel files staan woensdagmiddag op de wegen rond en naar de Veluwe, zoals de A1, A28 en A50. Het drukst wordt het daar rond Arnhem en Nijmegen. Ook op de wegen naar het zuiden zoals de A2 en de A27 staat het verkeer bumper aan bumper, verwacht de ANWB. Daarnaast verwacht de afdeling Verkeersinformatie van de ANWB files op de wegen naar de Friese meren en de kust. Na 20.00 uur zullen de meeste files wel opgelost zijn.

Ring Antwerpen

Ook in het buitenland wordt het woensdagmiddag en -avond druk op de weg. In België is er op de rondwegen van Antwerpen en Brussel waarschijnlijk geen doorkomen aan. Op de Franse wegen verwacht de ANWB de grootste drukte op de routes vanuit Parijs naar het westen en zuiden.

In Duitsland loopt het verkeer naar verwachting vast op de wegen naar de Oostzeekust en rond Frankfurt, Neurenberg en München. In Oostenrijk en Zwitserland zal er vooral veel vertraging zijn op de routes naar het zuiden, waarbij in Zwitserland de Gotthardtunnel het grootste knelpunt is.

Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag veroorzaken dagjesmensen naar verwachting drukte op de wegen naar de kust, attractieparken en bij Roermond (outletstores). Vrijdag blijft het waarschijnlijk rustig op de weg. Er is dan geen sprake van een ochtend- of avondspits. Grote evenementen zijn er niet veel. Wel trekt het jazzfestival in Breda veel publiek naar de binnenstad.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement