Volledig scherm
Aansluiten in de rij © ROBIN UTRECHT

ANWB waarschuwt voor verkeerschaos voor pinksterweekend

De avondspits van vandaag zal veel drukker verlopen dan normaal. Vanwege het pinksterweekend gaan veel mensen er een paar dagen tussenuit. Naast het eigen land zijn Duitsland, België en Frankrijk populaire bestemmingen voor een korte vakantie, zegt de ANWB.

De verkeersdienst van de ANWB verwacht vooral drukte op de wegen naar de Veluwe, het zuiden, naar de kust en naar de veerdiensten richting de Waddeneilanden. De piek ligt vrijdag tussen 15.00 en 19.00 uur.

Max Verstappen

Tijdens de pinksterdagen zijn er allerlei evenementen die veel publiek trekken en dus ook verkeer. Op het circuit van Zandvoort demonstreert Max Verstappen wat hij zoal kan met zijn raceauto, op het evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen is een grootschalig religieus evenement en op het circuit van Assen zijn honderden zogeheten supercars te bewonderen.

Op tweede pinksterdag nemen de files vanaf het middaguur snel toe doordat vakantiegangers weer naar huis gaan.

  1. Dwars door de pui van het stadhuis: zo kwam Hans tot zijn wanhoopsdaad
    PREMIUM
    Reconstructie

    Dwars door de pui van het stadhuis: zo kwam Hans tot zijn wanhoops­daad

    Woensdag 22 augustus 2018, 02.00 uur. Een daverende klap schudt Bemmel ruw wakker. Gillende sirenes verscheuren de nacht in het Betuwse dorpje. Een auto is dwars door de glazen pui van het gemeentehuis geramd en ontploft. Tussen de brokstukken in de geblakerde ontvangsthal vinden agenten en brandweerlieden het levenloze lichaam van Hans van M. De vrachtwagenchauffeur had zijn aanslag zorgvuldig gepland. Een reconstructie, mede op basis van zijn lange afscheidsbrief.