‘Arnhemmer die zoon (12) doodde verkeerde in psychose, hulpdienst had moeten ingrijpen’

videoDe 40-jarige Arnhemmer Tevfik G., die ervan wordt verdacht dat hij zaterdag zijn 12-jarig zoontje Bekiro thuis heeft gedood, had een dag eerder al opgenomen moeten worden. Dat zeggen familie en bekenden. Het ging toen al niet goed met de vader. Op het moment dat hij zijn zoon doodde, verkeerde hij volgens hen in een psychose.  

Volgens zijn zus Kelly ging het vrijdagavond al mis met G. Ze was bij hem thuis en heeft de politie gebeld. ,,Die heeft toen toch besloten dat de situatie goed was.’’ G. wordt al ruim twee jaar behandeld voor onder andere angststoornissen. Hij heeft vaker psychoses gehad. ,,Hij krijgt medicijnen maar die werken niet goed.’’ De politie en de crisisdienst van ggz-instelling Pro Persona hebben volgens haar de situatie verkeerd ingeschat. ,,Als ze naar mij hadden geluisterd, dan was dit drama niet gebeurd.’’

De politie bevestigt dat agenten vrijdag twee keer bij de woning van G. in de Dragonstraat zijn langs geweest. De eerste keer vonden zij de situatie niet ernstig genoeg om in te grijpen, zegt een  woordvoerder, de tweede keer deed niemand open. 

Het familiedrama zorgde zaterdagochtend voor veel ophef in de Arnhemse wijk Malburgen. Tevfik G. zou, nadat hij thuis zijn jongste zoon om het leven had gebracht, zijn andere zoon van 15 in de wijk achterna zijn gerend. Een bloedspoor lijkt daarvan het bewijs. Buurtbewoners hebben de achtervolging waargenomen. De politie wil dat verhaal niet bevestigen. 

Bekenden reageren vol ongeloof op het familiedrama. De Arnhemmer, met een Turkse vader en een Nederlandse moeder, stond bekend als een zorgzame en liefhebbende vader die alles voor zijn kinderen over had. G. is gescheiden. De laatste jaren woonden zijn twee zonen bij hem in huis.

Volledig scherm
Onderzoek in de woning van Tefvik G. © Fotopersbureau Heitink