Schoolkeuze
Volledig scherm
PREMIUM
Schoolkeuze © Shutterstock / Delpixel

Arnhemse (13) moet toch naar vmbo, rechter wijst havo-eis van moeder af

Een 13-jarige meisje uit Arnhem moet deze zomer toch een vmbo-school uitkiezen. Haar moeder eiste dinsdag in een kort geding dat de basisschool haar dochter alsnog een havo-advies geeft. De rechter wijst dat af.

42 reacties

 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Dyslecten krijgen vaak een te laag advies . Het brein van een dyslect is beter in het zien van verbanden dan in het onthouden van feitelijkheden en losse informatie waar geen direct verband aan vast te knopen is. Het ‘stomweg’ uit je hoofd leren is dus moeilijker dan het zien van ingewikkelde verbanden. Dit is het verschil tussen VMBO en Havo De snelheid maakt de havo hard werken. Maar dat moet je ook voor ‘t stampen van de stof op het VMBO Meer kennis over anders leren zou fijn zijn M Tetteroo
 • peter lugten

  1 jaar geleden
  Houd op met eisen stellen aan het kind…dit heeft ze laten zien, dit kan ze en dat geeftveen faire start….mocht ze meer kunnen dan ontvouwt zich dat wel en is de situatie anders. Van op de tenen lopen, eindeloos bijles en geruzie krijgt ze geen beter leven, eerder een trauma. Zoek een fijne school meid, geniet er met leeftijdgenootjes lekker van jouw leven en laat je verrassen door wat je kunt i.p.v. jou te laten dwingen tot wat je moet kunnen. Mam, zorg dat jezelf boven jouw kunnen functioneert.
 • Dennis Pont

  1 jaar geleden
  Tussen de reacties lees ik diverse aannames die totaal niet kloppen. Ik heb zelf een afgeronde HBO-opleiding gedaan. In mijn werk begeleid/ adviseer ik diverse bedrijven in het MKB. Opvallend veel in het MBO en ook LBO opgeleide ondernemers in technische beroepen hebben een meer dan goed inkomen. Ze praten vol passie over hun werk en ik durf te garanderen dat zij voor langere tijd hun agenda vol hebben staan. De goudmijn ligt open voor goed techneuten op MBO- en LBO-niveau.
 • M.M.J. Dejong

  1 jaar geleden
  Arm kind
 • van Meerveld

  1 jaar geleden
  Ik lees nergens of het kind zelf ook nog iets te vertellen heeft!!