Volledig scherm
Zwaar bewapende agenten in de Bolwaterstraat in Venlo. De politie heeft de straat nabij het centrum afgezet vanwege een dreiging door een conflict in het criminele circuit. © ANP

Arrestatie na dreigende situatie in Venlo

De politie heeft een 33-jarige man uit Haarlem aangehouden die rond de jaarwisseling in Venlo betrokken was bij de dreigende situatie die daar was ontstaan. De situatie in de Bolwaterstraat was zo dreigend, dat de politie zich genoodzaakt zag kogelwerende vesten en helmen te dragen.

,,Een conflict van het afgelopen weekend in de criminele sfeer, heeft geleid tot een dreigende situatie’', twitterde de politie destijds. ,,De politie heeft maatregelen getroffen vanuit het oogpunt van #veiligheid.’' De politie zei destijds dat de gespannen sfeer mogelijk verband hield met een beschieting van een woning aan de Eendenstraat in Venlo. Hierbij raakte niemand gewond.

Een 35-jarige Venlonaar mocht vervolgens twee weken lang zijn eigen stad niet meer in. Die maatregel legde burgemeester Antoin Scholten van Venlo aan de man op ‘als gevolg van de dreiging vanuit het criminele circuit die zich voornamelijk richt tegen de bewuste man’. 

De recherche begon daarna een grootschalig technisch en digitaal onderzoek, waarbij de Haarlemmer in beeld kwam. Hij wordt overgebracht naar Venlo voor verhoor.

In het belang van het onderzoek doet de politie verder geen mededelingen.

Volledig scherm
Afzettingen in de Bolwaterstraat in Venlo. De politie heeft de straat nabij het centrum afgezet vanwege een dreiging door een conflict in het criminele circuit © ANP