Volledig scherm
Margarethe van B.(80) en haar dochter Nadja. © Politie.nl

Arrestatie van Nadja B. schokt dorp

De vermissingszaak die Rijnsaterwoude in haar greep houdt, nadert een bizarre ontknoping. De 55-jarige Nadja B. uit het dorp is gevonden en gearresteerd. Haar 80-jarige moeder is zoek en leeft mogelijk niet meer. De politie houdt ernstig rekening met het overlijden van de 80-jarige demente Margaretha Brouwer - Van Beenen.

De moeder van Nadja B. is nog altijd niet gevonden en zeer hulpbehoevend. Samen met haar moeder verdween Nadja op 13 mei spoorloos. Naar nu blijkt deed ze afgelopen weken onder meer Polen en Duitsland aan, voordat ze zondag in Velzen werd gearresteerd.

Of ze de reis samen met haar moeder maakte, kan de politie nog niet zeggen. Buurtbewoners zijn geschokt door het nieuws. 'Ik ben blij dat ze nu weten waar de dochter is, aan de onzekerheid moet een eind komen,' vertelt buurman Arnold van Uden, die de vermissing van zijn buren op de voet volgde.  'Het laat een onbehaaglijk gevoel achter. Ik hoop dat ze de toedracht kunnen achterhalen. Nadja heeft duidelijk wat uit te leggen.'

Het nieuws verspreidt zich als een lopend vuurtje door Rijnsaterwoude. 'Het is triest,' zegt een overbuurman. 'Als Margarethe maar gevonden wordt.'

De buurt gaat er niet vanuit dat Nadja B. haar moeder om het leven heeft gebracht. 'Ook niet dat ze haar ergens heeft gedumpt, daar zie ik haar niet voor  aan. Zo'n einde gun je oude mensen niet, maar het mens was wel op.' Margarethe zorgde, toen ze dat nog kon, veel voor haar nu 16-jarige kleindochter. 'Ze had een gouden hart. Ze is vast naar een mooie plek gebracht, die ze graag nog wilde zien,' aldus de overbuurman.