Volledig scherm
© Europol

Arrestaties in Nederland bij grote Europese politieactie tegen Albanese maffia

Bij een grote politieactie in Nederland, België, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk is een Albanese ‘maffia-achtige’ bende een grote klap toegebracht. Ruim zestig personen werden gearresteerd op verdenking van vooral het illegaal produceren en vervoeren van drugs. Ook worden enkelen verdacht van mensenhandel, het aanzetten tot prostitutie en witwassen. Zeven arrestaties vonden in ons land plaats.

Een van de aangetroffen wietplantages.
Volledig scherm
Een van de aangetroffen wietplantages. © Europol

Dat meldt Europol in een verklaring. De actie had de afgelopen drie dagen plaats. In Nederland, België, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk vonden 39 invallen en 64 arrestaties plaats: 55 arrestaties in België, zeven in Nederland en twee in Frankrijk. 

Ook werden ruim 8000 cannabisplanten, 100.000 dollar cash geld, vier auto's en 63 apparaten (zoals mobiele telefoons en computers) in beslag genomen.

De bende bestierde volgens Europol een dozijn wietplantages en verhandelde de drugs in België en het noorden van Frankrijk. In dat laatste land zouden sommige bendeleden zich ook schuldig hebben gemaakt aan mensenhandel. 

Europol on Twitter

Big hit against mafia-style gang! @federalepolitie @policefederale @Gendarmerie @Politie @metpoliceuk & the Italian Anti-Mafia Investigation Directorate supported by #Europol arrested over 60 members involved in cannabis production and human trafficking: https://t.co/EeKMD554Hh