Volledig scherm
De Vomar aan de Czaar Peterstraat in Zaandam. © Google

Arrestaties na vondst spelden in etenswaar Vomar Zaandam

De politie heeft gisteren drie personen aangehouden die ervan worden verdacht spelden te hebben gestopt in verschillende etenswaren. Dat gebeurde in een filiaal van supermarkt Vomar in Zaandam.

De verdachten zijn een jongen van 17, een meisje van 16 en een 30-jarige vrouw. Van hen zit het 16-jarige meisje nog vast. De overige verdachten zijn weer vrij. Zij komen allemaal uit Zaandam. 

De Vomar en de NVWA waarschuwden vandaag voor de vondst. Consumenten wordt opgeroepen de betreffende producten niet te eten en terug te brengen naar de winkel. Het gaat om dertien producten, waaronder verpakte witlof, mini-komkommers, magere runderlappen, scharrelkipschnitzel, Dr. Oetker Mix voor cupcakes, Fruitella Zomerfruit en een pakket groentesoep. De complete lijst met bijbehorende barcodes is te zien op de website van de supermarkt.

Aangifte

De producten zijn inmiddels uit de schappen gehaald. ,,We hebben direct aangifte gedaan bij de politie en zij zijn in overleg met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een onderzoek gestart'', aldus Vomar. Het gaat om het filiaal Rozenhof aan de Czaar Peterstraat in Zaandam. 

Volgens Vomar is het filiaal aan de hand van de camerabeelden volledig gecontroleerd. ,,Het blijkt om vandalisme te gaan en wij hebben de getroffen producten verwijderd.''