Arrestatieteam rijdt toevallige passante dood in Eindhoven

Op een verkeerskruising in Eindhoven heeft een arrestatieteam van politie een 18-jarige vrouw op een bromscooter doodgereden. Het team was op weg naar een incident  in het naburige Bergeijk. Zeer waarschijnlijk woonde de vrouw in de buurt van de plaats van het incident.

Het team van de politie was onderweg vanwege een noodmelding over een verwarde man met een vuurwapen. Daarbij reed de politie in een onopvallende politieauto, voorzien van sirene en zwaailicht, over de busstrook toen de vrouw op de scooter onverwacht overstak.

Familie van het slachtoffer die naar de plek van het ongeluk kwam, reageerde emotioneel en schold personeel ter plekke uit. De politie heeft geprobeerd ze te kalmeren. De leden van het arrestatieteam zijn opgevangen op het hoofdbureau. 

'Ze hebben als idioten over de busbaan gereden', aldus een boze ooggetuige tegen Omroep Brabant. 'Dit ongeluk was nooit gebeurd als ze goed hadden opgelet.'

Op plaats van het ongeval is een tent neergezet met daarin het lichaam van de vrouw. De straat is afgezet. De bromfiets ligt nog in het midden van de weg. 

Politie van een andere eenheid en de Rijksrecherche doen onderzoek naar het ongeluk. Het is standaardprocedure dat een ongeluk waarbij de politie betrokken is door een andere eenheid wordt onderzocht.

poll

Welk team kies jij?

Welk team kies jij?

  • Friet (41%)
  • Patat (59%)
41347 stemmen