Volledig scherm
Arrestatieteam valt bedrijfspand binnen in Oosterhout. © Mathijs Bertens / MaricMedia

Arrestatieteam valt papierrecycling in Oosterhout binnen

Een arrestatieteam van de politie heeft maandagavond een inval gedaan bij een recycling bedrijf in Oosterhout. Een politiehelikopter en een speciaal team met een drone assisteerden de agenten vanuit de lucht. 

Met een Lenco Bear, een zwaar politievoertuig, werd rond de klok van half negen de grote toegangspoort van het bedrijf geramd. Zeker één persoon is aangehouden. Er zijn diverse politieteams ingezet, in totaal gaat het om zo'n twintig tot dertig man. 

Politiewoordvoerder Eric Passchier: ,,Het gaat om een lopend recherche-onderzoek. Nadere informatie verschaffen we morgen (dinsdag, red.). Om het onderzoek niet te frustreren.''

Eigenaar

Volledig scherm
Arrestatieteam valt bedrijfspand binnen in Oosterhout. © Mathijs Bertens / MaricMedia

Ook ter plaatse is verder geen extra informatie verstrekt over de toedracht van de inval bij Van Puijfelik Recycling aan de Koopvaardijweg. Eigenaar Andries van Puijfelik (30), die in Prinsenbeek woont, reageert totaal verrast. ,,Ik weet niet wat ons overkomt. Ik kreeg eerst een telefoontje van onze buren, dat er mega veel politie voor de deur stond. Ik heb toen mijn vader gebeld, dat er iets aan de hand was op de zaak. Wat precies, we weten het niet. Geen brand in ieder geval, dat niet. Misschien een inbraak.'' 

Hij vervolgt: ,,Ik ben gaan kijken, maar we mochten het terrein niet op. Het hele hekwerk is eruit gereden. De politie adviseerde weer weg te gaan. Ze zouden bericht geven als ze klaar waren. Maar we hebben nog niks gehoord'', zegt hij rond de klok van half elf. 

Niet normaal

,,Ik vind dit niet normaal, zoals het gaat. We weten nog steeds niks.'' Van Puijfelik zit nu anderhalf tot twee jaar in Oosterhout. Van Puijfelik zat eerst lange tijd op het Backer en Rueb-terrein aan de Speelhuislaan in Breda. In 2013 ging het bedrijf daar failliet. 

,,Wij zijn in Oosterhout doorgegaan, gewoon papier inkopen en verkopen. Meer niet. Wat er aan de hand is, ik weet het niet'', zegt Andries van Puijfelik. Of het bedrijf,  12 medewerkers groot, dinsdag open kan? "Ik heb geen idee."

Bewaking

Tegen 24.00 uur staat er nog altijd een politiewagen bij de ingang van het bedrijf, ter bewaking van de opslag. Binnen is de politie nog altijd bezig met onderzoek. Er worden geen mededelingen gedaan. De situatie ter plekke is rustig. 

Jaimy van Puijfelik, neef van Andries van Puijfelik wacht op meer informatie, buiten de poort: "We weten nog van niks, er wordt niets gezegd. Jammer dat ze de poort aan gort hebben gereden. Die stond gewoon open."