Arriva haalt gokkende buschauffeur van de weg

VIDEOVervoersbedrijf Arriva heeft de buschauffeur die in Zuid-Limburg achter zijn stuur zat te gokken voorlopig van de weg gehaald. Een reiziger maakte vanmorgen een filmpje waarop te zien is hoe de chauffeur bezig was met een gokspelletje terwijl hij reed.

Quote

Volgens mij had de chauffeur niet in de gaten dat hij ook met de reizigers aan het gokken was.

De reiziger stuurde de beelden naar Arriva en nieuwssite 1Limburg waar het filmpje te zien is. Arriva stelde daarop een onderzoek in en kwam er achter om welke bestuurder het ging.

De chauffeur zelf heeft volgens een woordvoerster van de maatschappij bevestigd dat hij het was. Arriva gaat nu de camerabeelden in de bus bekijken en in gesprek met de chauffeur. Op basis daarvan wordt besloten welke maatregelen worden genomen.

Capriolen

Volgens 1Limburg zijn de beelden gemaakt in buslijn 20 tussen Kerkrade en Heerlen. Een passagier meldt aan de site dat het niet de eerste keer is dat de chauffeur dergelijke capriolen uithaalt achter het stuur.

,,Hij heeft geregeld tijdens het rijden dit soort dingen uitgehaald. Volgens mij had de chauffeur niet in de gaten dat hij ook met de reizigers aan het gokken was. Hij bracht een onveilig gevoel'', zegt de passagier tegen de Limburgse omroep.

Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP
  1. Johan Jansen hoort er eigenlijk niet meer te zijn: ‘ik ben de nul procent’

Johan Jansen reist door zijn ongeneeslijke ziekte de wereld over ‘het opende mijn ogen’

Johan Jansen leeft al jaren in de strafschoppenfase van zijn leven: ‘ik heb geluk gehad’

Nul procent van de mensen met beenmergfibrose is er nog na 25 jaar, behalve Johan
    PREMIUM
    Ik heb geleefd

    Johan Jansen hoort er eigenlijk niet meer te zijn: ‘ik ben de nul procent’ Johan Jansen reist door zijn ongenees­lij­ke ziekte de wereld over ‘het opende mijn ogen’ Johan Jansen leeft al jaren in de strafschop­pen­fa­se van zijn leven: ‘ik heb geluk gehad’ Nul procent van de mensen met beenmergfi­bro­se is er nog na 25 jaar, behalve Johan

    Annemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert.Johan Jansen (76) vergelijkt zijn leven met een voetbalwedstrijd. De verlenging heeft hij al lang uitgespeeld, nu zit hij in de strafschoppenfase. Jansen wil graag zijn verhaal vertellen, omdat hij een boodschap heeft. ‘Als ik straks dood ben, moeten de mensen echt niet met lange gezichten naar mijn begrafenis komen’