Arriva haalt gokkende buschauffeur van de weg

VIDEOVervoersbedrijf Arriva heeft de buschauffeur die in Zuid-Limburg achter zijn stuur zat te gokken voorlopig van de weg gehaald. Een reiziger maakte vanmorgen een filmpje waarop te zien is hoe de chauffeur bezig was met een gokspelletje terwijl hij reed.

Quote

Volgens mij had de chauffeur niet in de gaten dat hij ook met de reizigers aan het gokken was.

De reiziger stuurde de beelden naar Arriva en nieuwssite 1Limburg waar het filmpje te zien is. Arriva stelde daarop een onderzoek in en kwam er achter om welke bestuurder het ging.

De chauffeur zelf heeft volgens een woordvoerster van de maatschappij bevestigd dat hij het was. Arriva gaat nu de camerabeelden in de bus bekijken en in gesprek met de chauffeur. Op basis daarvan wordt besloten welke maatregelen worden genomen.

Capriolen

Volgens 1Limburg zijn de beelden gemaakt in buslijn 20 tussen Kerkrade en Heerlen. Een passagier meldt aan de site dat het niet de eerste keer is dat de chauffeur dergelijke capriolen uithaalt achter het stuur.

,,Hij heeft geregeld tijdens het rijden dit soort dingen uitgehaald. Volgens mij had de chauffeur niet in de gaten dat hij ook met de reizigers aan het gokken was. Hij bracht een onveilig gevoel'', zegt de passagier tegen de Limburgse omroep.

Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP