Fyra.
Volledig scherm
Fyra. © anp

Arriva wil helpen in Fyra-kwestie

Vervoersbedrijf Arriva ziet een rol voor zichzelf in het oplossen van de problemen rond de Fyra. 'Met Deutsche Bahn achter ons denk ik dat wij kunnen helpen', zegt Arriva-directeur Anne Hettinga zaterdag in NRC Handelsblad.

Arriva heeft als dochterbedrijf van Deutsche Bahn namelijk de nodige kennis op het gebied van hogesnelheidslijnen, zegt Hettinga. De directeur vindt het een 'blamage' dat het hsl-spoor ter waarde van miljarden nu niet gebruikt wordt.

Arriva wil om de tafel met staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur om te praten over een oplossing.

 1. Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?
  PREMIUM
  Geldoorlog in Europa

  Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?

  De coronacrisis zet het debat over steun aan de (arme) zuidelijke eurolanden opnieuw op scherp. Alle aandacht in Europa gaat momenteel uit naar de ‘oorlog tegen het virus’. Maar tegelijk woedt er een andere, veel oudere, oorlog in Europa: wie draait op voor de kosten? Nog specifieker: zullen rijke landen als Duitsland en Nederland wederom de portemonnee moeten trekken om Italië, Spanje en Frankrijk er bovenop te helpen?
 2. Einde aan onzekerheid: Nederlands 'coronaschip' mag aanmeren in Florida
  UPDATE

  Einde aan onzeker­heid: Nederlands 'corona­schip' mag aanmeren in Florida

  De kogel is door de kerk: het door het coronavirus getroffen cruiseschip MS Zaandam mag vanavond onder strikte voorwaarden aanmeren in Port Everglades, bij Fort Lauderdale in Florida. Dat heeft burgemeester Dean Trantalis vanavond bekendgemaakt. De gouverneur van Florida verzette zich al dagen tegen de komst van het Nederlandse cruiseschip, maar werd onder andere door president Donald Trump onder druk gezet.