Michael Frank is intensivist bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk.
Volledig scherm
PREMIUM
Michael Frank is intensivist bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk. © Arie Kievit

Arts op de ic doet verslag: ‘Hebben we dan tóch genoeg bedden?’

Zorgverleners op de intensive care staan in de frontlinie om het coronavirus te bestrijden. Michael Frank (53) is intensivist op de ic van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk. Deel 17: ‘Enige opluchting’. 
Lees alle voorgaande afleveringen hier terug.

,,Een coronapatiënt op de normale afdeling verslechterde opeens. Ze kon nog praten, maar had voor elke zin een teug lucht van het zuurstofmasker nodig. Aan mij om te beoordelen of ze naar de ic moest. Ik let in zo’n situatie op de leeftijd en conditie. Wat de patiënt vertelt. De mevrouw had het zwaar. Maar, zei ze: ‘Ik hou het denk ik nog wel vol’. Ik besloot om het even aan te kijken. Een halve dag later was ze al wat opgeknapt.

  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Er wordt steeds meer van ons verwacht’

    Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals bezorger Bas Masselink zegt: ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”