Op het Afrikaanderplein in Rotterdam gaan artsen de markt op om mensen te informeren, met ze in gesprek te gaan en - als ze willen - direct te vaccineren
Volledig scherm
PREMIUM
Op het Afrikaanderplein in Rotterdam gaan artsen de markt op om mensen te informeren, met ze in gesprek te gaan en - als ze willen - direct te vaccineren © Arie Kievit

Artsen de markt op en prikken in de moskee in de race tegen exploderende besmettingscijfers

Nu het aantal coronabesmettingen explodeert, groeien de zorgen over het aanzienlijke aantal kwetsbare mensen dat nog altijd niet is gevaccineerd. Vooral in achterstandswijken. Op hun vrije zaterdag gaan artsen en geneeskundestudenten in Rotterdam de markt op met een missie: zoveel mogelijk mensen een prik laten halen.

11 reacties

 • Joop Le Large

  2 maanden geleden
  De ouders van mijn vrouw, beiden 90 jaar, haar moeder in een rolstoel en is niet in staat naar een priklokatie te gaan. Wat is hier de oplossing ? Zei wonen in Klaaswaal.
 • Frans Kleijweg

  2 maanden geleden
  Na een been amputatie in het SFG kwam ik in Antonius Binnenweg terecht. Gelijk in quarantine bij binnenkomst. Getest en vier dagen later niks aan de hand. Dan enige weken later een poster YES we gaan vaccineren. Ik blij maar voor niks. Want revalidatie bewoners kregen dus geen vaccinatie. Alleen de vaste bewoners, dementen en palliatieven en personeel, kregen hun shots. Revaliderenden werden alleen dagelijks lastig gevallen met temperaturen, bloeddrukmetingen en dergelijke maar geen vaccinaties
 • Hans Laats

  2 maanden geleden
  Hans Laats. Daar gaan we weer, verwijten en schuldigen aanwijzen. Artsen, Ziekenhuizen mogen GÉÉN mensen weigeren. De overheid hadden niet moeten bezuinigen op ziekenhuizen ( bedden) dan was en is er meer capaciteit.
 • Paco Pablo

  2 maanden geleden
  Het probleem is ook dat die priklocaties te ver weg zijn. Mijn moeder 72 woont in Feijenoord en moest in Barendrecht beide keren haar vaccinatie halen. Het is dat ik haar kon brengen, anders had ze haar vaccinatie misschien niet kunnen nemen.
 • Geert Stuiver

  2 maanden geleden
  VanBakkum en Lutz gaan wel erg ver en kort door de bocht met de stelling, dat "eigenwijzen" die zich niet laten vaccineren, "gewoon pech hebben gehad", "geen recht op een ziekenhuisbed hebben" en dat "de natuurlijke selectie dan maar gewoon zijn werk moet doen". Maar er zit wel een kern van waarheid in: Moeten we behandeling van kanker en andere ernstige aandoeningen straks weer uitstellen wegens "vermijdbare" Coronapatiënten. Daar zal straks toch wel door partijen over nagedacht moeten worden.