Jan Goossens wordt uitgezwaaid in Groningen.
Volledig scherm
Jan Goossens wordt uitgezwaaid in Groningen. © Martini Ziekenhuis

Artsen zwaaien Jan uit die corona op ic overleefde: ‘We zijn hen zo dankbaar’

Het Martini Ziekenhuis in Groningen heeft vandaag zijn eerste coronapatiënt ontslagen van de intensive care. Jan Goossens uit Breda lag sinds zaterdag 21 maart op de ic in Groningen. 

Hij was de eerste patiënt met het coronavirus die op de ic in Groningen terechtkwam en ook de eerste die weer mocht vertrekken. De man is uitgezwaaid door het zorgpersoneel, zo is te zien op de website van het ziekenhuis.

De patiënt ging met de ambulance terug naar Breda, waar hij nog een tijdje op een verpleegafdeling van een ziekenhuis zal worden verzorgd.

Hij mocht tijdens het ic-verblijf geen bezoek hebben van zijn vrouw en drie kinderen vanwege de risico’s op verspreiding van het coronavirus. Wel was er telefonisch contact. 

Dankbaar

,,Daar zijn we de artsen en de verpleegkundigen van het Martini Ziekenhuis zo dankbaar voor’’, vertelt zijn zoon Michiel. ,,Dit contact maakte het draaglijk dat we niet bij mijn vader konden zijn. Via de telefoon heb ik dagelijks een verhaal voorgelezen en we speelden muziek voor hem. Niks was teveel.’’