Volledig scherm
Murdock, een kruising Stafford/Shar-Pei, maakt het goed bij zijn nieuwe baas Jaap de Vries. © Jaap de Vries

Asielhond Murdock na 6 jaar geadopteerd: 'Ik voelde me bijna schuldig'

Nog nooit zat een dier zo lang in Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard in Bruchem als Murdock. Bijna zes jaar lang zag hij talloze honden en katten komen en gaan, tot hij eind september eindelijk zelf werd geadopteerd.

Bij het dierenasiel in Bruchem moeten ze nog wel even wennen dat ‘Murry’ er na bijna zes jaar niet meer is. Ze wisten niet beter of de kruising Stafford/Shar-Pei was er altijd. 

Quote

Ik snap niet waarom hij niet eerder is geadop­teerd. Het is een heel lieve, vriendelij­ke hond.

Jaap de Vries

,,Ik voelde me bijna schuldig dat ik Murdock adopteerde”, vertelt zijn nieuwe baas Jaap de Vries (57), woonachtig in het buitengebied bij Goes. ,,Zo betrokken als de mensen daar bij hem waren. Murdock heeft de routine van het asiel eigenlijk alleen de eerste dag gemist en was de eerste nacht onrustig. Het gaat boven verwachting goed. Ik snap niet waarom hij niet eerder is geadopteerd. Nu ligt hij ook met zijn kop op m’n schoot. Het is een heel lieve, vriendelijke hond.''

Maar wel eentje met een gebruiksaanwijzing. Binnenhuis is er geen centje pijn, maar eenmaal buiten komt bij Murdock een niet te onderschatten jachtinstinct bovendrijven.
Dan wil 'ie achter alles aan wat beweegt en heeft 'ie een strakke leiding nodig.

Teruggebracht

De naar schatting 9-jarige reu belandde eind 2011 in Bruchem nadat hij samen met nog een aantal andere honden in beslag was genomen. Twee eerdere plaatsingen eindigden er in dat hij weer werd teruggebracht naar het asiel. In Zeeland zit Murdock nu een kleine drie weken.

Volledig scherm
Nog nooit zat een dier zo lang in het asiel in Bruchem als Murdock: bijna zes jaar. © Jaap de Vries