Volledig scherm
Het AZC in Weert, bij een incident eerder dit jaar. © ANP

Asielzoeker overleden bij vechtpartij in opvanglocatie Weert, politie houdt bewoner (29) aan

De politie doet op dit moment onderzoek naar het overlijden van een asielzoeker inde opvanglocatie aan de Kazernelaan in Weert. Een 29-jarige mede-bewoner is aangehouden.

Agenten kregen woensdagochtend een melding van een mogelijke vechtpartij bij de opvanglocatie. Op het terrein van het azc werd het levenloze lichaam van een bewoner gevonden. Het gaat om een 25-jarige man.

De politie heeft een 29-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer. Ook de verdachte is bewoner van het azc. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, aldus een woordvoerster van de politie woensdag. Het slachtoffer zou in elk geval door geweld om het leven zijn gekomen. 

Hoeveel mensen bij de vechtpartij betrokken waren, wordt nog onderzocht. De politie is ook bezig met het ondervragen van andere bewoners van het azc. Ook over de toedracht van de vechtpartij kon de politie nog niks zeggen.

Niet het eerste incident

Het is niet de eerste keer dat de politie moet uitrukken naar het azc aan de Kazernelaan. De keren dat de politie uit moest rukken naar het asielzoekerscentrum in Weert is in de afgelopen maanden flink toegenomen. Ook het aantal aanhoudingen nam toe. Volgens een woordvoerder van de politie kwam de overlast toen vooral van groepen asielzoekers uit veilige landen.