Volledig scherm
De A2 is afgesloten van Amsterdam tot Utrecht na een ongeluk. © Rijkswaterstaat

Asociale automobilist die bij ongeluk A2 betrokken was, zit nog vast

UpdateEen bestuurder die gisteravond laat veel te hard over de A2 reed en betrokken raakte bij een ongeluk, zit nog steeds vast. Onderzocht wordt of hij heeft gedronken en wat zijn rol was bij het ongeval.

De politie werd ingehaald door een automobilist die met ongeveer 200 kilometer per uur over de vluchtstrook reed. Agenten zetten de achtervolging in, maar stopten daarmee omdat het te gevaarlijk werd. 

Even verderop, bij Abcoude, zagen ze een ongeluk gebeuren. Daar was de auto die werd achtervolgd bij betrokken, en enkele andere auto’s. Een paar mensen raakten lichtgewond maar niemand hoefde naar het ziekenhuis.

De automobilist is meegenomen. Hij had al een aantal vermeldingen van asociaal rijgedrag op zijn kenteken staan. Zijn identiteit is nog niet vrijgegeven. Ook kan de politie nog niet vertellen hoeveel auto’s er bij het ongeval zijn betrokken en of de wegpiraat het ongeluk heeft veroorzaakt.

Rijkswaterstaat heeft de A2 bij Abcoude vanmorgen rond 05.00 uur na urenlange afsluiting weer vrijgegeven. Brandweer, politie en een traumahelikopter kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. De snelweg werd tussen knooppunt Holendrecht en Abcoude afgesloten voor hulpverlening en onderzoek.