Volledig scherm
© ANP/Jerry Lampen

Asscher maakt kandidatuur maandag bekend

Vicepremier Lodewijk Asscher maakt maandag in Amsterdam dan eindelijk officieel bekend dat hij leider wil worden van de PvdA. Hij zal het bij een interne lijsttrekkersverkiezing opnemen tegen zittend leider Diederik Samsom en Kamerlid Jacques Monasch. Andere PvdA'ers kunnen zich nog tot 24 oktober aanmelden als ze ook een gooi willen doen naar het leiderschap van de partij.

Dat Asscher meedoet, is geen geheim meer. Maar tot nu toe weigerde hij in te gaan op het nieuws. Maandag zal hij op het Amsterdamse Calvijncollege een toelichting geven op zijn besluit waar hij maanden over zegt te hebben getwijfeld.

Kans
Of Asscher kans maakt, wordt later dit jaar duidelijk. In een recente poll van EenVandaag won Samsom, maar uit een peiling onder de lezers van AD.nl bleek juist dat Asscher populairder was. Alleen leden van de PvdA mogen straks kiezen. Wel kan iedereen voor 2 euro tijdelijk lid worden en zo ook meestemmen als hij dat wil.

  1. Afgeperste fruithandel bedreigd door drugscriminelen: ‘Eén van jullie medewerkers wordt geliquideerd’
    PREMIUM

    Afgeperste fruithan­del bedreigd door drugscrimi­ne­len: ‘Eén van jullie medewer­kers wordt geliqui­deerd’

    Uit wraak voor een onderschepte lading cocaïne zijn eigenaren van een groente en fruithandel in de Gelderse plaats Hedel afgeperst en bedreigd met de aankondiging dat ‘een willekeurige medewerker’ zou worden liquideerd als het vereiste bedrag niet op tafel zou komen. De twee verdachten van de criminele feiten blijven voorlopig vastzitten, oordeelde de rechter vandaag.