Scenarist Jean-Yves Ferri (links) en tekenaar Didier Conrad tonen hun nieuwe Asterix, in het Nederlands 'Asterix en de race door de Laars' .
Volledig scherm
Scenarist Jean-Yves Ferri (links) en tekenaar Didier Conrad tonen hun nieuwe Asterix, in het Nederlands 'Asterix en de race door de Laars' . © REUTERS

Asterix doet een Giro d'Italia: 'Het is weer een klassieker'

Wereldwijd kijken miljoenen fans uit naar een nieuw avontuur van stripheld Asterix. Vandaag is het weer zover. Astrix gaat racen in Italië. Het 37ste avontuur van de Galliër wordt goed ontvangen door kenner Hans Matla.

 1. Hele land staat achter stoere Frédérique, 14-jarige jongen opgepakt voor brute mishandeling
  PREMIUM
  vader doet verhaal
  14

  Hele land staat achter stoere Frédérique, 14-jarige jongen opgepakt voor brute mishande­ling

  Geen lange gevangenisstraf en al helemaal geen heksenjacht. De 14-jarige Frédérique uit Amstelveen, die gisteren ernstig werd mishandeld toen ze geen antwoord wilde geven op de vraag of ze een jongen of meisje is, is absoluut niet bezig met wraak of vergelding voor haar belagers. ,,Het enige wat ze wil, is dat dit verhaal voor een stukje bewustwording zorgt. Voor die jongens, voor de hele wereld”, vertelt haar vader Paul Brink. Een 14-jarige jongen is vanavond opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de brute mishandeling.