AstraZeneca biedt 8 miljoen doses vaccin meer: EU-contract openbaar gemaakt

VideoHet lijkt erop dat de Europese Unie en de Zweeds-Britse farmaceut AstraZeneca een akkoord hebben bereikt over de tekorten aan coronavaccins, melden bronnen rondom de Europese commissie aan de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung. Andere bronnen zeggen echter dat het aanbod van 8 miljoen doses extra, dat AstraZeneca eerder deze week deed, nog steeds niet voldoende is in de ogen van de commissie.

92 reacties

 • Blokhoff

  5 maanden geleden
  Het wordt tijd dat ggd en huisartsen burgerlijk ongehoorzaam worden dat ze zelf gaan uitmaken wie een heel verpleeghuis inent en de artsen de thuiswonende ouderen.
 • Eliza Klaassen

  5 maanden geleden
  Minister de Jonge, Minister de jonge heeft van een zieke collega zijn taak over genomen. Dus niet iemand daarom afzeiken. Het vaccin dient betrouwbaar en wel goed te zijn. Ik ben zelf chronisch ziek en behoor tot de risico groep en 72 jaar oud. Ik wacht netjes mijn tijd af. In Zeeland 388000 inwoners en Goes en Terneuzen prik posten. Dus ongeveer 88000 in Terneuzen en driehonderd duizend in Goes. waarvan ook ouderen die geen eigen vervoer hebben. Dit is een enorme verplaatsing.
 • Erik Dijkstra

  5 maanden geleden
  Ik gun de jeugd drie maanden inhaaltijd. Praat niet langer over leerachterstanden, geef de docenten en studenten een aantal maanden extra tijd om de stof te behandelen. Kort na de oorlog is het begin van het schooljaar ook gewijzigd. Lijkt mij een goed idee voor het gehele onderwijs het nieuwe schooljaar te starten in januari 2022.
 • Henny Hofland

  5 maanden geleden
  Liever vandaag als morgen de prik
 • bram Nootenboom

  5 maanden geleden
  Bram Nootenboom Na een blunder met het mondkapjes beleid, en een minister die instort, toen een grote groep mensen die gewoon hun gang gaan en dus een tweede golf veroorzaakten en nu het falende vaccinatie beleid met als klap op de vuurpijl een fabrikant die zijn verplichtingen niet na komt. Toch blijven we positief. De zomer komt er aan en ooit zal aan deze ellende wel een eind komen.
 1. Del­tavariant deze zomer dominant in Nederland, maar versoepelingen niet in gevaar
  VIDEO
  23

  Del­tavariant deze zomer dominant in Nederland, maar versoepe­lin­gen niet in gevaar

  De zogeheten deltavariant van het coronavirus is ook in Nederland aan een opmars bezig. Het RIVM verwacht dat de variant - die als eerste opdook in India - in de loop van deze zomer de meest voorkomende coronavariant in ons land zal zijn. Maar het is niet de verwachting dat het oprukken van de variant op korte termijn zal leiden tot hogere ziekenhuisopnames. Ook zijn de versoepelingen in juni en juli niet in gevaar, stelt het RIVM. ,,Vaccins bieden bescherming: ook tegen de deltavariant.’’