Atalay kwam op het leven bij een ongeval op de Keizersgracht in Amsterdam.
Volledig scherm
Atalay kwam op het leven bij een ongeval op de Keizersgracht in Amsterdam. © NurPhoto via Getty Images

Atalay (22) verongelukte paar uur vóór geboorte van zijn zoon

De 22-jarige Atalay kwam vrijdagochtend om het leven na een aanrijding met een vrachtwagen. Diezelfde avond beviel zijn vrouw Rojda van hun allereerste zoontje.

„Iedereen in Turkije zat te wachten wanneer ze een telefoontje zouden krijgen dat het kindje was geboren. Nu moesten we bellen en vertellen dat Atalay dood was”, vertelt Murat, de broer van de eveneens 22-jarige Rojda, tegen AT5.

Drama

Rojda is vrijdagavond in het OLVG West bevallen, maar wat een onvergetelijke dag moest worden, eindigde volgens de televisiezender in een vreselijk drama. „Werkelijk iedereen was aan het huilen in het ziekenhuis”, vertelt Murat. „We staan nog te shaken, we zijn zo verdrietig.”

De vrachtwagenchauffeur heeft ondertussen contact gezocht met de nabestaanden van Atalay. „Hij is er natuurlijk ook kapot van, hij gaat ’s ochtends ook niet het huis uit met het idee om iemand dood te rijden. En ik heb begrepen dat de vrouw van de vrachtwagenchauffeur ook zwanger is.”

Atalay is gisteren begraven in Kayseri in Turkije. De vrachtwagenchauffeur is verhoord door de politie. Het is niet duidelijk of hij aansprakelijk wordt gehouden voor de aanrijding. Het bedrijf waarvoor hij werkt, was nog niet bereid een reactie te geven.

  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, Londen en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, Londen en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland en Engeland zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”