Auto rijdt scooterrijder (21) aan, 19-jarige bijrijder komt om het leven

Bij een ongeval op de N329 bij Oss is vannacht rond 02.00 uur een bijrijder van een scooter om het leven gekomen. Het gaat om een 19-jarige man uit Den Bosch. De bestuurder van de scooter, een 21-jarige man uit Den Bosch, is aangehouden. Hij had teveel gedronken. De politie is nog op zoek naar de bestuurder van de auto die de scooter aanreed. Die ging er na het ongeval vandoor.

De scooter met daarop het tweetal werd rond 2.00 uur aangereden door een witte BMW. De bestuurder van de auto ging er na de aanrijding vandoor, de auto achterlatend. De politie, ambulancedienst en een traumahelikopter werden opgeroepen maar toegesnelde hulpverleners moesten al snel vaststellen dat ze niets meer voor de 19-jarige bijrijder konden betekenen. Die overleed ter plekke aan zijn verwondingen. 

Nadat hij was nagekeken in het ziekenhuis, is de 21-jarige bestuurder van de scooter aangehouden. Hij bleek te hebben gedronken.

De politie is begonnen met een uitgebreid onderzoek en. De N329 was daarvoor in zuidelijke rijrichting een tijd lang afgesloten voor het verkeer. De politie heeft inmiddels de eigenaar van de BMW gesproken, maar die geeft aan dat de auto eerder werd gestolen. Volgens een politiewoordvoerder roept het ongeluk veel vragen op. ,,De bestuurder van de auto is ervandoor gegaan, maar we weten niet hoe. Er zijn geen getuigen, dat maakt het onderzoek lastig. We zijn er hard mee bezig, maar weten helaas nog niet veel meer."

Volledig scherm
Ambulancepersoneel kon niks meer doen. © Gabor Heeres
Volledig scherm
Scooter van het dodelijke slachtoffer. © Gabor Heeres
Volledig scherm
Auto die de scooter raakte. © Gabor Heeres
Volledig scherm
Resten van het ongeluk. © Geert Piek