'Auto smelt weg op straat in Italië'

UpdateEen Britse toerist filmde in augustus hoe een auto letterlijk staat weg te smelten op straat. Hoewel de suggestie werd gewekt dat de auto uit elkaar dreigde te vallen door de hitte van de zon, bleek de 'boosdoener' een brandende container in de buurt te zijn.

Renault gaf begin augustus in een reactie op Twitter aan de zaak uit te gaan zoeken. Volgens de Franse fabrikant werd met de eigenaar van de auto samengewerkt om 'de kwestie te begrijpen'. De auto moet namelijk tegen een hitte van 100 graden Celsius bestand zijn.

Afbrokkelen
John Westbrook, een 48-jarige taxichauffeur uit Folkestone, geloofde zijn ogen dan ook niet toen onderdelen van een Renault Megane begonnen af te brokkelen. Het voertuig stond al enkele dagen dichtbij het strand van het Italiaanse stadje Caorle geparkeerd.

De Brit stelde verbijsterd vast hoe onder meer de lichten, de spiegels en de bumper waren aangetast en wegsmolten. Zijn conclusie: ,, Ik denk dat de moraal van dit verhaal is dat je Franse auto's niet kunt vertrouwen", aldus Westbrook tegen de Britse krant Express.

Hittegolf
De hittegolf waar Italië al weken gebukt ging, was dus niet de oorzaak van het euvel.  Maar Westbrook lijkt sowieso een broertje dood te hebben aan hitte: ,,Wanneer je het hotel verlaat, is het net alsof je in een oven terechtkomt."

  1. Handen Nederlandse steenhouwer jeuken om Notre-Dame aan te pakken
    PREMIUM

    Handen Nederland­se steenhou­wer jeuken om No­tre-Da­me aan te pakken

    Roderick Nijenhuis’ handen jeuken. De commercieel directeur en natuursteendeskundige van de firma Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk zou dolgraag betrokken raken bij de restauratie van de Notre-Dame in Parijs. Gothische ornamenten gedetailleerd reconstrueren? ,,Kom maar door met die klus”, staat de 50-jarige specialist nu al te popelen. Alleen de ingestorte vieringstoren uit 1846 hoeft wat hem betreft niet terug. ,,Die ranke spits was niks anders dan een bouwkundig orgasme van de Franse architect Eugène Viollet-le-Duc.”