Volledig scherm
© anp

Auto stopte twee keer bij vindplaats Ruben en Julian

De politie heeft mogelijk beelden van de auto van de vader van Ruben en Julian bij de vindplaats in Cothen. Op camerabeelden van een particulier is een voertuig te zien, dat in de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 mei twee keer stopt bij de duiker waar de broertjes gevonden zijn.

De politie maakt wel een voorbehoud. 'Uit analyse van de beelden is niet zeker op te maken dat het de auto van de vader betreft. Er is geen persoon zichtbaar', liet de politie donderdag weten. Toch lijkt het waarschijnlijk dat het om de vader gaat. De tijdstippen passen in de tijdlijn van de route die de man aflegde.

Op de camerabeelden is te zien dat er om 02.37 uur een auto stopt bij de plaats waar de jongens dood zijn aangetroffen. De auto blijft 12 minuten staan en rijdt dan om 02.49 uur weg in de richting van 't Goy over de Kanaaldijk-Noord.

Om 03.01 uur verschijnt de auto weer bij de duiker, staat daar stil en rijdt om 03.12 uur weg in de richting van Cothen. Om 03.15 uur registreert een bewakingscamera een auto net voorbij de kruising Hoeksedijk-Wijkersloot. 'Van deze beelden is het vermoeden dat het de auto van de vader betreft', aldus de politie.