Automobilist die doorreed na dodelijk ongeval Waterlinieweg in Utrecht meldt zich

VideoBij een ongeval op de Waterlinieweg in Utrecht is vanmorgen een man om het leven gekomen. De man is vermoedelijk te voet aangereden door een onbekende automobilist. Die meldde zich later vandaag bij de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 07.00 uur vanmorgen ter hoogte het viaduct over het spoor en het Houtensepad. De gealarmeerde politie vond daar alleen de aangereden man, zonder voertuig. Daarom wordt er vanuit gegaan dat hij te voet is aangereden.

De exacte toedracht is nog niet bekend. De politie was de hele dag met man en macht op zoek naar een Volkswagen. In de loop van de middag is die auto gevonden. ,,Hij stond geparkeerd ergens in het zuiden van Utrecht”, zegt een politiewoordvoerster. ,,Even later heeft zich op het politiebureau ook een man gemeld, die zegt betrokken te zijn bij het ongeval. Wij doen nu onderzoek naar wat er precies is gebeurd.”

De bewoners van de Bokkenbuurt, aan de voet van viaduct, melden dat ze kort voor het ongeval een man schreeuwend door de wijk hebben horen lopen. ,,Wij hebben uit de buurt inderdaad diverse meldingen van geschreeuw binnen gekregen. We onderzoeken nu of dit een relatie heeft met het ongeval.”

In verband met het onderzoek was de weg vanaf de snelweg A28 richting de A12 tijdelijk afgezet.

De Waterlinie werd afgezet voor hulpverlening.
Volledig scherm
De Waterlinie werd afgezet voor hulpverlening. © Koen Laureij