Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Automobilist rijdt 'doelbewust' 19 gansjes dood in Marken

Een automobilist heeft vanmiddag op het Noord-Hollandse Marken negentien jonge ganzen doodgereden. De chauffeur deed dat hoogstwaarschijnlijk expres, schrijven medewerkers van de dierenambulance op Facebook.

De dierenzorgverleners troffen op de Waterlandse Zeedijk een waar slagveld aan. ,,De dieren lagen over de gehele breedte van de rijstrook verspreid op het wegdek'', schrijven ze. ,,Van de meeste dieren waren lichaamsdelen afgerukt. Andere lagen geplet op de weg.''

Het was een hele klus om de kadavertjes op te ruimen en de weg schoon te maken. Dankzij een behulpzame automobilist, die zijn auto stilzette op de andere rijbaan, konden de medewerkers dat wel veilig doen. ,,Nogmaals, dankjewel hiervoor!'', eindigt het bericht.

Er is een melding gemaakt bij de dierenpolitie, schrijft het Noordhollands Dagblad. Getuigen wordt gevraagd zich te melden.

Stichting dierenambulance Purmerend e.o.

13-05-2018 Marken, Waterlandsezeedijk. Slagveld op de rijbaan. 19 jonge ganzen dood gereden! Ter hoogte van de windmolens heeft een automobilist (zeer waarschijnlijk) doelbewust ingereden op een...

  1. Onderzoek naar Zaanse juffrouw na klachten over 'stokslagen’

    Onderzoek naar Zaanse juffrouw na klachten over 'stokslagen’

    Een lerares van groep 3 van basisschool De Voorzaan in Zaandam is voorlopig op non-actief gezet na klachten van bezorgde ouders over lijfstraffen in de klas. Volgens de ouders worden kinderen gekleineerd en geslagen met een stok. Ook moesten ze hun lunch van de vloer opeten. De school neemt de klachten serieus en is een uitgebreid onderzoek begonnen, valt te lezen op de site. Een leerkracht reageert woest aan de telefoon en wenst niet met de media te praten.