Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Automobilist rijdt 'doelbewust' 19 gansjes dood in Marken

Een automobilist heeft vanmiddag op het Noord-Hollandse Marken negentien jonge ganzen doodgereden. De chauffeur deed dat hoogstwaarschijnlijk expres, schrijven medewerkers van de dierenambulance op Facebook.

De dierenzorgverleners troffen op de Waterlandse Zeedijk een waar slagveld aan. ,,De dieren lagen over de gehele breedte van de rijstrook verspreid op het wegdek'', schrijven ze. ,,Van de meeste dieren waren lichaamsdelen afgerukt. Andere lagen geplet op de weg.''

Het was een hele klus om de kadavertjes op te ruimen en de weg schoon te maken. Dankzij een behulpzame automobilist, die zijn auto stilzette op de andere rijbaan, konden de medewerkers dat wel veilig doen. ,,Nogmaals, dankjewel hiervoor!'', eindigt het bericht.

Er is een melding gemaakt bij de dierenpolitie, schrijft het Noordhollands Dagblad. Getuigen wordt gevraagd zich te melden.

Stichting dierenambulance Purmerend e.o.

13-05-2018 Marken, Waterlandsezeedijk. Slagveld op de rijbaan. 19 jonge ganzen dood gereden! Ter hoogte van de windmolens heeft een automobilist (zeer waarschijnlijk) doelbewust ingereden op een...

 1. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.
 2. Geen regels voor kindvloggers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’
  PREMIUM

  Geen regels voor kindvlog­gers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’

  Ze testen cosmeticaproducten, spelen met speelgoed of maken slijm. Hun video’s worden miljoenen keren bekeken en adverteerders betalen grof geld. Geen wonder dat het aantal kindvloggers met een eigen YouTube-kanaal is geëxplodeerd. Hoewel de regels voor kinderarbeid streng zijn, lijken kindvloggers vrij spel te hebben. En dat is een probleem, vinden experts. ,,Een kind is geen verdienmodel.”