Volledig scherm
© anp

Automobilist rijdt in op agent in Zwolle

Een 45-jarige man uit Veenhuizen heeft vanmiddag rond 12.30 uur in Zwolle geprobeerd om met zijn auto in te rijden op een agent. De diender kon bijtijds aan de kant springen. De politie Zwolle heeft het over een poging tot doodslag.

Op de Burgemeester Roelenweg wilden agenten een man controleren omdat hij mogelijk gezocht werd. De man ging er echter vandoor. Op de Pannenkoekendijk leek hij te willen stoppen. Een politieagent liep naar de blauwe Peugeot 106 toe. De automobilist reed weg toen de agent naderde.

De agent moest aan de kant springen om te voorkomen dat hij werd aangereden, aldus de politie Zwolle. Het lukte andere agenten daarna  om de bestuurder op de Obrechtstraat in Holtenbroek tot stoppen te dwingen en aan te houden. 

De politie wil niet zeggen waarvoor de man werd gezocht. 

  1. Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateurclub na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’
    PREMIUM

    Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateur­club na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’

    Lastiggevallen worden omdat je voor Ajax bent. Het overkomt de 56-jarige Stef Driesse uit het Brabantse Willemstad al jaren. Afgelopen weekend was het opnieuw raak: vandalen bekladden zijn auto met grove scheldwoorden en gingen er met twee clubvlaggen en een Ajax-beeld vandoor. ,,Ik heb meteen afscheid genomen van mijn voetbalclub, want ik vermoed dat de daders daar vandaan komen.”