Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © ANP

Automobilist was mogelijk al dood toen politie hem aanreed: ‘Hij raakte eerst een boom’

updateBij een aanrijding tussen een politiewagen en een personenauto is in de nacht van zondag op maandag een man om het leven gekomen. Hij was de bestuurder van de wagen waarmee de politie in botsing kwam. Hij overleed ter plaatse. Volgens de politie botste de man eerst op een boom en werd zijn wagen pas daarna door de politie geraakt.

Het ongeval had plaats in het Brabantse Riethoven, vlakbij Valkenswaard. De politie heeft nog geprobeerd de man te reanimeren, maar slaagde daar niet in. Volgens een politiewoordvoerder was het slachtoffer de enige inzittende. ,,De bij het ongeval betrokken collega's zijn gelukkig ongedeerd gebleven.’’

Auto gestolen

Volgens de politie was de auto kort daarvoor in Waalre gestolen. De diefstal werd rond 01.30 uur gemeld door een getuige. ‘De collega’s zagen de auto rijden en gingen er achteraan, waarna de aanrijding ontstond’, zo twitterde de politie.

De politie meldde vanmorgen na onderzoek door de recherche dat de man waarschijnlijk is overleden nadat hij een boom had geraakt tijdens zijn vlucht voor de politie. Pas daarna werd zijn auto door achtervolgende agenten geraakt. Die konden het voertuig niet meer ontwijken. ,,Uit nader onderzoek komt naar voren dat de auto stil was gevallen door de aanrijding met een boom. Door die klap is de bestuurder uit de auto geslingerd en die aanrijding is hem waarschijnlijk fataal geworden. Pas daarna gebeurde de botsing met de politieauto”, aldus de politie.