Volledig scherm
Hulpdiensten ter plaatse bij het ongeval. © News United / 112 Achterhoek-nieuws

Automobiliste (63) overleden bij ongeval op onbewaakte spoorwegovergang

Een trein is donderdagavond op een personenauto gebotst bij een onbewaakte spoorwegovergang in Gelderland. Een 63-jarige vrouw is daarbij om het leven gekomen, zo bevestigt een politiewoordvoerder. 

Het ongeluk gebeurde op een onbewaakte overweg in de gemeente Winterswijk. De vrouw die is overleden is een 63-jarige inwoonster van Winterwijk. Volgens de politie was zij de enige inzittende van de personenauto. Wat er precies is gebeurd is nog niet duidelijk, maar vermoedelijk heeft de 63-jarige inwoonster van Winterswijk de trein te laat opgemerkt, aldus de politie.

De personenauto kwam vlak na de botsing op de zijkant terecht en belandde in een nabijgelegen sloot. De vrouw moest door de hulpdiensten uit het voertuig worden geknipt. Ze overleed ter plaatse. Het gebied is afgezet. De politie doet onderzoek naar het fatale ongeluk. De trein telde volgens een getuige dertien passagiers. Hen is slachtofferhulp aangeboden. Enkele reizigers waren de trein al uit. Zij wonen vlakbij en zijn opgehaald.

Onbewaakte spoorwegovergang

Begin dit jaar is door de gemeente Winterswijk nog besloten de onbeveiligde spoorwegovergangen definitief te sluiten. Dit onder meer om het spoor veiliger te maken. Waarom de overweg aan de Vreehorstweg nog niet is gesloten, is onduidelijk.

ProRail heeft al vaker aangegeven af te willen van de onbewaakte spoorwegovergangen. Ze zorgen voor teveel ongelukken en gevaarlijke situaties die leiden tot verstoringen van de treindienst.