Avondklok? Politie maakt uitzondering na ontroerend briefje van Frank (45)

VIDEOGeen werkgeversverklaring? Dan mag je na 21.00 uur de weg niet meer op, toch? Voor Frank Bonenkamp (45) uit De Meern maakte een politieagent afgelopen maandagavond met alle liefde een uitzondering. De agent raakte zó ontroerd door het briefje dat Bonenkamp bij zich droeg, dat hij hem liet doorrijden. 

15 reacties

 • Deniece Boshoven-Hoppe

  10 maanden geleden
  Ik werk zelf in de verpleeghuis zorg en afgelopen week hebben heel veel collega's tegen het zelfde aangelopen. Gelukkig heeft mijn werk gezegd mocht je een boete krijgen dan betaald het werk deze. Liever veilig thuis als in de kreukels omdat je door de angst met rijden een ongeluk krijgt.
 • Bathoorn

  10 maanden geleden
  Grote klasse
 • Barthold Bergman

  10 maanden geleden
  Zelf recent een identieke situatie gehad: mijn geliefde had na een dienst in de zorg tot 22u geen toegang tot vervoer. Allebei verklaringen ingevuld en ondertekend bij de hand. Helaas zelf wel een prent gehad (volgens de verbaliserende BOA was er een prima alternatief, nl. 45 min lopen ... ). Goed om te zien dat er toch ook ambtenaren zijn die situaties wél aanvoelen en durven nuanceren. Dat dwingt meer respect af dan op de automatische piloot in de schrijfstand schieten.
 • Loet Versteeg

  10 maanden geleden
  Je bent een Held Frank. Mijn echtgenote werkt op de Covid afdeling in een ziekenhuis en moest die avond rond 23:30 alleen naar huis rijden. Haar route gaat langs het water en de weg was eigenlijk onbegaanbaar door de sneeuw. Ze belde mij en vroeg mij om de politie en brandweer te bellen als zij na 20 minuten niet thuis zou zijn. Haar letterlijke woorden waren. "Ze vinden mij nooit meer terug als ik hier in het water rijd". Er is niemand op de weg.
 • Grada De Jong

  10 maanden geleden
  Maar een jongen die 1 minuut na avondklok gewoon een boete door zo’n dienstklopper
 1. Lize (33) heeft Down, maar krijgt géén vaccin omdat ze zelfstandig woont: ‘Ik wil ook’
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Lize (33) heeft Down, maar krijgt géén vaccin omdat ze zelfstan­dig woont: ‘Ik wil ook’

  Wacht niet met het inenten van mensen met het syndroom van Down die thuis wonen. Zij zijn kwetsbaarder voor het virus- maar vallen in de huidige vaccinatiestrategie tóch buiten de boot. Dat zegt Louis Bont, kinderarts infectioloog-immunoloog aan het UMC Utrecht. Voor Lize (33) uit Voorburg, die Downsyndroom heeft, is het geen vraagstuk: zij wordt liever vandaag dan morgen gevaccineerd. „Ik hoop dat het echt snel komt.”