Volledig scherm
© ANP

Baas VVV Texel vertrekt na plek in Top Tien

Het is een beetje als een toptrainer die zijn club na jaren zwoegen dan eindelijk Europees laat voetballen maar dan zelf opstapt. Wouter de Waal (51), de directeur van de Texelse VVV die het eiland deze week naar de Top Tien hielp op de Europese lijst van topbestemmingen 2016 van Lonely Planet, vertrekt op 1 oktober. De Waal was directeur sinds 2007.

Volledig scherm
© ANP

Hij moet nog bekomen van alle felicitaties. Vertrekken dus als je aan je top zit. Leuk ook voor de opvolger. De Waal had al besloten te gaan en vindt de samenloop van omstandigheden nu wel grappig. ,,Het werd na negen jaar tijd eens iets anders te doen. Ik wil voor mezelf beginnen. En ja, zo'n predicaat van Lonely Planet is wel een heel mooi moment om afscheid te nemen".

En nu? ,,Ik ga ondernemers adviseren een mooi product neer te zetten, van winkelstraat tot een activiteit op een stuk land. Als je ervoor wilt zorgen dat er meer mensen komen dan kan ik vertellen hoe je dat aanpakt. Communicatie, gastheerschap, productontwikkeling. Dat het er netjes uitziet en dat het klopt, dat soort zaken", aldus De Waal die zijn bedrijf Leisure Trending gaat noemen. Hij blijft wel op zijn Top Tien-eiland wonen. ,,Ik zal wel vaak aan de overkant zijn, de markt op Texel is wat kleiner."

Aan belangstelling voor zijn opvolging overigens geen gebrek. Er hebben zich 130 sollicitanten gemeld.